EU Project Fairtourism

Het project Fafairir Tourism legt de focus op  maatschappelijk verantwoord ondernemen in de micro- en kleine ondernemingen in de toeristische sector. Het project werd goedgekeurd voor de periode september 2014-september 2016.

Tegenwoordig is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een gekend begrip geworden, alsook reeds sterk toegepast in verschillende economische sectoren. Echter, in de toeristische sector, wordt MVO enkel toegepast bij de grotere spelers (internationale ketens, hotels, etc.). Micro- en kleine bedrijven, en vooral in landelijke regio’s, hebben geen idee van het begrip MVO en hoe ze dit kunnen benutten om hun economische ontwikkeling te bevorderen. Hiervoor zijn 2 redenen: 1) MVO strategieën zijn meestal niet op maat gemaakt voor deze sector of doelgroep; 2) toeristische micro-bedrijven hebben weinig toegang tot informatie over MVO richtlijnen.

Het project Fair Tourism omvat volgende acties:

  • Een Europese enquête. Hoe kan MVO toegepast worden in micro- en kleine bedrijven in landelijk toerisme. Het volledige onderzoeksrapport vindt u hier: Onderzoeksrapport Europese Enquête (EN)
  • De ontwikkeling van een handboek met informatie, richtlijnen, good practices en aanbevelingen om MVO te implementeren in de strategische ontwikkeling in dagelijks werk van micro- en kleine bedrijven in landelijk toerisme.
    Wilt u dit opleidingshandboek graag digitaal ontvangen? Neem dan contact met ons op.
  • De ontwikkeling van 6 training modules gebaseerd op het handboek. De modules worden gemaakt voor toeristische managers.
  • De ontwikkeling van een beleidspaper, waarin alle resultaten en ervaringen van het project worden belicht. Op basis van de resultaten worden er aanbevelingen gemaakt om MVO beter te implementeren in het Europees onderwijs.
    Vind de volledige beleidspaper hier: Fair Tourism Policy Paper (EN), de Fair Tourism Policy Paper (NL) of de verkorte versie hier: Fair Tourism Policy Brief (NL)

Het project consortium bestaat uit 6 Europese partners: Grwp Llandrillo Menai University (Verenigd Koninkrijk – Project Coordinator), Greifswald University (Duitsland), Baltic Country Holidays (Letland), Bucharast University of Economic Studies (Roemenië), ViaVia Tourism Academy (België) en Université de Corse Pascal Paoli (Corsica).

Blijf hier op de hoogte van de vorderingen van het project via onderstaande informatiefolder en de nieuwsbrieven, of bezoek de Fair Tourism website.

Fair Tourism Flyer

Nieuwsbrief I

Nieuwsbrief II

Nieuwsbrief III