EU Project Innoguide 2.0

In het eerste project ‘Innoguide’ ontwikkelde de ViaVia Tourism Academy samen met 10 Europese partners een online leerplatform voor gidsentraining.Het vervolgproject Innoguide 2.0. werd goedgekeurd voor de periode september 2014-september 2016.  Het project heeft 6 Europese partners: Toerisme Vlaanderen (Project Coördinator), NHTV Hogeschool (Nederland) Laurea University (Finland), Service en Co (Denemarken), Drustvo (Kroatië), Dania University (Denemarken).

In het nieuwe project zal de ViaVia Tourism Academy de bestaande module rond ‘Duurzaamheid’ optimaliseren, er een 5 daagse training rond geven en een webinar organiseren. Alsook verzorgt VVTA een training omtrent interculturaliteit voor gidsen. In samenwerking met een externe partner  wordt ook de website gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker gemaakt.

In het najaar 2014 werd het startschot gegeven en de eerste afspraken werden vastgelegd tijdens de kick off meeting  in Brussel, georganiseerd door Toerisme Vlaanderen (Project Promotor). Tot op heden werden reeds grote delen van de duurzaamheid module geoptimaliseerd en toegankelijker gemaakt. Alsook is er een vernieuwde website gelanceerd, welke de promotie en disseminatie van het project moet faciliteren.

Meer info over het project vind je terug op www.innoguidetourism.eu .

 

Disseminatie:

De Europese Commissie selecteerde Innoguide 1.0 in maart 2014 als voorbeeld van een ‘good practice-project in the field of sustainable tourism developments’.  Deze eer valt slechts te beurt aan 20 projecten over alle Europese programmalijnen heen. Een puike prestatie dus.

Het project Innoguide 2.0 kreeg ondertussen verdere bekendheid via een Europees themacongres PESTO, het werd opgenomen in een promoclip en er werd een artikel in Focus Europe aan gewijd.

Verder werd Innoguide 2.0 zowel voorgesteld op het  ‘International Research Forum on Guided Tours’ in Estoril (Portugal) door Drusto (Kroatische partner) als op de gidsen conferentie ‘Delivering a successful Tourism Economy: Partnerships, Events and the Visitor Experience’  door Toerisme Vlaanderen te Brussel.

Alsook verkreeg het vermeldingen in nieuwsbrieven van “Interpret Europe (European organization for interpretation of heritage).